google-site-verification: google1673b2117cb94912.html
top of page

【無限量選書 無限量支持】

循道衛理楊震社會服務處幾星期前inbox我哋,希望嚟「蒲書館*」為佢哋其中一個服務群體 —在囚青年揀書。


.

負責社工話我哋知,在囚朋友好鍾意睇書,佢哋每人每個月有5本 quota,特別鍾意一啲手工藝類別及推理小說。

.

社工朋友除咗帶書畀佢哋,更會用書籍配合輔導工作,協助在囚青年改過自身,亦希望佢哋唔會同社會脫節。

.

今次一個下午揀咗100多本。「可唔可以再嚟呀?」社工問。

.

梗係得啦!個個月都可以!幾時都可以!

.

希望「蒲書館」嘅書可以為在囚朋友重新點燃人生,做一個更好嘅人。

.

如果你們身邊有學校或NGO需要書,歡迎隨時聯絡我們。

==========================================

「#書送快樂」兩項舊書轉贈方案—「#無上限選書計劃」 及「#書送快樂行」,歡迎任何有需要的院校及非牟利團體前來無上限選書,或帶同會員/學生免費挑選心頭好。想和我們一起讓看書變成快樂事嗎? PM 我們或電郵至 enquiry@read-cycling.org談談吧!

.

*「蒲書館」是政府註冊慈善團體「書送快樂」 (IR No 91/ 10408) 旗下項目

.

想瞭解更多「書送快樂」:https://www.read-cycling.org/

.

上網買書支持我們:https://www.read-cycling.org/book-shopping

bottom of page